Správná příprava pro sypané čaje

Jste vášnivými milovníky kvalitních sypaných čajů? Rádi navštěvujete čajovny za záminkou jedinečné chuti a slasti? Mi vám prozradíme, jak na sypané čaje u vás doma. Vykouzlete si jedinečnou chuť a barvu sami. Dáme vám užitečné rady a typy. Každý čaj se připravuje trochu jinak. Příprava je to nejdůležitější. Některé čaje vyžadují vařící vodu což je sto stupňů celsia a jiné tuto teplotu nesnesou a při zalití touto teplotou jejich chuť spálíte a čaj není tak dobrý. Zajištění správné přípravy vám u kvalitních čajů udělá strašně moc. Například zelené čaje vyžadují nižší teplotu okolo šedesáti až sedmdesáti stupňů.

kvalitní sypané čaje

Když je zalijete vroucí vodou, zničíte jejich chuť i barvu. Spálí se a budou hořké. Jejich louhování je krátké okolo dvou až tří minut. Když je necháte déle, na povrchu čaje se udělá matná mapa a čaj zhořkne. Pak už není dobrý a nedá se pít. Proto je dobré si vždy u sypaných čajů nejdříve přečíst jejich vhodnou přípravu. Jakou teplotu potřebují a jak dlouho se mají louhovat. Jedině tak docílit skvělé barvy, chuti a vůně. Bylinné čaje většinou požadují delší louhování a vroucí vodu na zalévání.

barva čaje

Čaje se musí dobře skladovat, aby nezvlhly nebo se do nich nedostali škůdci. Nejlepší skladování je v uzavřených nádobách, kam se nedostane vlhko ani nic jiného. Je dobré chránit před slunečními paprsky. Skladujeme ve skříni nebo tmavých lahvích. Zajistíte tak, že čaj si uchová svou kvalitu, suchou strukturu a jedinečnou chuť a vůni. Když budou čaje v otevřené nádobě, mohou postupem čas vyčichnout nebo navlhnout. Dopřejte si kvalitu i u vás doma. Není nad to, když si správnou přípravou uvaříte pro vás jedinečný čaj skvělé chutě, vůně a barvy. Která vám krásně provoní domov a pro vás bude chvilkou klidu a odpočinku při jejím vychutnávání. Dodržujte potřebné pokyny a užijte si chuťovou slast.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku
Share on twitter
Sdílet na Twitteru

Další zajímavé články