Triky jak mýt nádobí v myčce

Ono se řekne, že přece postačí tam uklidit špinavé nádobí, které nebude na očích, vhodit tabletu a poté pustit myčku jako automatickou pračku. A možná to tak i někdo může dělat, ale pokud chceme mít všechno opravdu čisté, tak by zde měl fungovat nějaký správný postup. Podobně jako když se zdobí dort, také to musí mít určitá pravidla, aby výsledek byl na pohled jedinečný. Špatně poskládané nádobí do myčky může skutečně mít za následek ne příliš uspokojivý výsledek.dítě co myje nádobí

  • Malé tajemství začíná již při samotném ukládání nádobí. Malé, lehké přijde nahoru a těžké dolů, takto to bude dělat většina z nás a je to správně. Málokdo ale ví, že například talíře by měly být vložené tak, aby strana, ze které se jí, mířila dovnitř k proudu vody. Stejně tak je velmi důležité se přesvědčit o tom, zdali nějaká neskladná věc nebrání kartáčům v pohybu.
  • Co je lepší prášek nebo tablety? Těžko se dá jednoznačně odpovědět. Každý si přirozeně může vybrat to, co bude nejvíce preferovat. Prášek bude cenově dostupnější a tablety zase zajistí komfort. Je daleko důležitější si zjistit tvrdost vody, jelikož mnohdy bude potřeba ještě přidat přípravek určený k oplachování a sůl.
  • Nádobí se nemusí složitě předmývat, pouze stačí odstranit zbytky.
  • Může se stát, že z myčky se line ne zrovna příjemná vůně. Je dobré se podívat do sítka nebo filtru. Mnohdy za to mohou zbytky aromatizovaných jídel. Vyčištění netrvá dlouho a zápach je rázem pryč.
  • Ostré nože mohou zranit a mnohdy je lepší zvolit ruční mytí, do myčky se dávají zásadně obráceně, než ostatní příbory.
  • Skleničky patří bez diskuze do horního koše. Nikdy by se neměly pokládat na oddělovače, mohly by se poškodit.
  • Jakmile je v myčce sklo, tak je lepší ji otevřít ihned po skončení mycího programu, jinak je ideální ještě chvíli počkat. Jedná se o to, že bude unikat horká pára a ta pro zdravé bydlení a nábytek není vůbec dobrá.


myčka na nádobí
Jinak se dá říci, že myčka v kuchyni je naprosto skvělá pomocnice, která šetří nejen čas strávený u dřezu, ale i pokožku.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru

Další zajímavé články