Za pomoci přírody k pěknému vzhledu naší pleti

Nejen výživné krémy, které jsou vyráběny za pomoci výzkumů v laboratořích a doplňovány ne zrovna přírodními látkami, mohou pomoci naší pleti ke zdravému vzhledu.
Obraťte se k přírodě a vezměte zavděk vším, co nám nabízí a co můžeme použít k ozdravění naší pleti.
Možná máte tyto věcičky doma a používáte je jen k vaření, ale ubezpečujeme vás, že mají mnohem širší uplatnění. Nejznámější je kokosový olej, který někteří odborníci pro vaření považují za ne zrovna vhodný, ale pro péči o pleť ho můžete použít bez obav, protože neprochází tepelnou úpravou.

kokosový olej

Hodně se o něm v kosmetice mluví, ale co naplat, je to skutečný životabudič a probouzí a zvyšuje syntézu kolagenu, který naše pleť tolik potřebuje a věkem ho ubývá. Když si kokosový olej budete chtít pořídit, na tvář ho použijte výhradně v bio kvalitě.
Ženy také již objevily arganový olej, který působí na pleť velmi příjemně tím spíše, že vyhlazuje tolik ženami nechtěné vrásky. Má vynikající složení a jeho mix antioxidantů spolu s mastnými a polynenasycenými kyselinami doprovázené karotenem, enzymy a tokoferoly působí skvěle na elasticitu pokožky, kterou zároveň i vyživuje. Použijte kokosový olej i na rty, když se chystáte vyjít na procházku do mrazivého počasí.
Bambucké máslo ve stoprocentní kvalitě dnes koupíte v každé drogerii, která se věnuje zdravému životnímu stylu. Příjemně se roztírá a vaši pleť doslova a do písmene nastartuje. Má na ni blahodárný vliv, možná i díky tomu, že pochází z blahodárného stromu karité (v Africe), který mu dodal velké množství nezbytných vitamínů a minerálních látek.

sklizené šipky v košíčku

Zcela nezbytný pro to, aby naše pleť zářila zdravím, je pravidelné dodávání vitamínu C. Bohužel stále přetrvává názor, že spousta vitamínu je v citronech. Citrony nezatracujeme, už pro jejich příjemnou nakyslou chuť v čaji, ale více céčka najdete v kysaném zelí, rakytníku, brokolici, šípcích, černém rybízu a červené paprice. Pro zimní období je královnou zeleniny s bohatým množstvím vitamínu C růžičková kapusta.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru

Další zajímavé články