Hubnutí je pěkná dřina

Zbavit se tukových polštářů není tak jednoduché, jak to na první pohled může vypadat. To snad zdolat Mount Everest je snadnější. No dobře ne tak doslova a v realitě oboje je poměrně dost složité, pokud zde nebude nějaká disciplína. Rozhodně nepomůže žádná drastická dieta, spíš naopak přinese ještě větší problémy. Ovšem pokud se vydáme správným směrem, tak poté to zase nemusí být tak hrozné. V první řadě bychom se měli zaměřit na změnu a sestavu jídelníčku. Poté přidat pohyb a stačí začít skutečně chůzí, delšími procházkami až se pomalu vypracovat k nějakým cvikům.

bylinky

Potraviny, které nezklamou

Do svého jídelníčku bychom měli zařadit několik druhů potravin, které dokonce si umí s tukem poradit. Je pravdou, že jich existuje daleko více, pro začátek, nám tyto budou stačit.
Spalovače faldů:
Olivový olej – hormon ghrelin je pěkný nezbeda, on totiž může za to, že máme pořád hlad. Látky, které jsou obsaženy v olivovém oleji, pomáhají snižovat jeho produkci.
Mangold – je to hotový ráj pro vitamín C a železo. Také obsahuje poměrně dostatek vlákniny a váže tak na sebe škodliviny, čímž podporuje i trávení.
Chilli – feferonky sice nejsou zrovna ideální pochoutkou pro každého, nicméně pálivý kapsaicin urychluje trávení. Tudíž i při dietě jsou vhodná ostrá jídla, ale pozor s jistou dávkou míry.

steak

Maso – konkrétně takový chutný steak obsahuje kromě bílkovin, které jsou potřeba pro regeneraci, také stopové látky, které regulují obsah tuku, který by si chtěl organismus schovat na horší časy.
Tofu – je velmi bohaté na vlákninu a proteiny rostlinného původu. Navíc napomáhá snížit hladinu cholesterolu.
Bylinky – platí zde velmi jednoduché pravidlo, že čím jsou tmavší, tím budou pro redukční dietu nejvhodnější. Je to kvůli vitamínu B a rostlinných látek, které poté ovlivňují vznik tukových buněk v těle.
Vejce – optimální zdroj proteinů, které tělo potřebuje pro dobrou regeneraci a získávání energie.
Samozřejmě existují i další skvělé zdroje, jen je třeba chtít a pustit se tak do boje s tukovými polštáři.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru

Další zajímavé články