Zábavné večery u stolních her

Venku řádí nepříznivé počasí a vy přemýšlíte, co byste mohli podniknout doma v teple. Hledáte vhodnou zábavu pro sebe a kamarády, kteří si přijdou popovídat. Přichystáte něco dobrého na chuť. Otevřete sklenku dobrého kvalitního vína a hosté se začnou pomalu trousit. Moc vás nebude, ale i tak je dobré něco vymyslet, ať se skvěle bavili a pořádně se zasmějete. Zkuste vytáhnout některou z našich sbírek stolních her. Máte jich hodně a mezi ty nejstarší patří Člověče, nezlob se a Sázky a dosti. Jednou z vašich oblíbených her je hra Citadela. Není nejnovější, ale má stále své kouzlo.

deskové hry

Můžete se v ní těšit na zajímavé chvíle, kdy budete okradeni, zabití nebo vám zničí vaší nejcennější budovu. Lest, předvídavost a snaha o dobrou strategii vám přijdou vhod. Citadela je stolní karetní hra, která je vhodná pro dva až sedm hráčů. Její pravidla nejsou složitá, ale nejlépe je pochopíte, až si zahrajete první hru. Cílem hry je postavení osm staveb s dobrou hodnotou. Bonusové body získá ten hráč, který má postavené stavby od všech barev a ten, kdo ukončí hru stavbou osmi budov. Hra je podlá a budete nadšení z okradení spoluhráče, ale hned v zápětí vám Žoldnéř zničit jednu z vašich staveb. Hra je proměnlivá a zákeřná. Jakmile ji jednou vyzkoušíte, budete chtít hrát znovu.

zábava s přáteli

Ve hře budete muset hodně přemýšlet. Jak na svým tahem, tak nad tahy spoluhráčů. Hra má jednoduchá pravidla na pochopení. Je celkem osm postav. Mordýř, Zloděj, Čaroděj, Král, Kněz, Kupec, Stavitel a Žoldnéř. Každá postava je něčím výjimečná a má své přednosti. Například Mordýř může zabít jednu postavu, pro kterou hra končí a může pokračovat až další kolo. Kupec dostane na začátku každé hry jeden zlaťák navíc. Ovšem jen čtyři hráči mají své barvy, které najdete na kartách staveb. Dále jsou ve hře stavby, které během hry za zlaťáky stavíte. Každá stavba má svou hodnotu, kterou musíte zaplatit. Od jednoho až po šest zlaťáků. Mezi stavbami pak ještě naleznete bonusové stavby pod fialovou barvou, které vás budou nějakým způsobem zvýhodňovat.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru

Další zajímavé články