Úklid pomocí sody, octu a vonných olejů

Už se vám někdy stalo, se jste se chtěli pustit do úklidu vašeho obydlí, ale došli vám veškeré úklidové prostředky? To vůbec nevadí, nemusíte si lámat hlavu. Můžete použít vlastní úklidový prostředek. Nemusíte se bát, nebude to nic složitého na přípravu. Každý má doma aspoň kousek podlahy, kterou je nutné denně nebo týdně umývat. Země se rychle zanesou, i když se přezouváte do venkovní obuvi před dveřmi. Stačí otevřené okno nebo mít doma domácího mazlíčka. Ten veškerý nános donese z venku. I když je venku sucho a teplo i tak na tlapkách ulpí mikročástečky a jemný prach. Nikdy nezabráníte, aby byl pes dokonale čistý.

úklid

Ovšem o vaší podlaze se to dá říct. Stačí použít jen správné prostředky. Mi si teď povíme a dáme vám pár rad jak zajistit, aby byla podlaha krásně čistá, dezinfikovaná a voňavá. Při úklidu je potřeba, abychom pocítili, že je uklizeno. Bez krásné vůně to není ono. Do kbelíku si napustíme teplou vodu a přidáme citrónovou šťávu. Ta nám zajistí jemnou citronovou vůni a vydezinfikuje krásně povrchy jak podlahy, tak styčných ploch. Jestli doma nemáme citronovou šťávu, je možné ještě použít ocet. Říkáte si, že ten vám rozhodně nevoní. Nevadí, vůni vytvoříme pomocí vonných esenciálních olejů. Můžete například použít vůni levandule, citronu, rozkvetlé letní louky a mnoho dalších. Záleží jen na vůni, která vám přijde sympatická. Ocet ve vodě vůbec neucítíte a země budou dostatečně dezinfikované. To se v dnešní době velmi hodí. Nechceme si doma vytvořit nezvané bakterie a viry.

koupelna

Na vodní kámen, který často najdeme v koupelně na kachličkách sprchového koutu nebo na kohoutku u umyvadla nejlépe platí soda. Z té vtvoříme hustou pastu, kterou na vodní kámen naneseme a necháme působit. Stejně tak nám může pomoci kyselina citronová, kterou používáme na prolévání varných konvic a kávovarů. Uklízejte doma bez chemie a nechte provonět vaše obydlí.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru

Další zajímavé články