Čím jen mám zahustit tu omáčku

Pravdou je, že se dříve vařilo podstatně více a také naše babičky měly úplně jiný styl přípravy a vaření. Na takovou přípravu některých chutných jídel v dnešní době moc času nezbývá. Tak si je dopřáváme mnohdy alespoň v restauracích nebo jídelnách. Občas když se pustíme do takové svíčkové nebo guláše, tak se ocitneme jako na pokraji propasti. Co s tím dělat dál, když je to pořád řídké a nechce to mít tu správnou hustotu? Zoufale hledáme ve starých kuchařkách, případně v modernějším pojetí si návod nalezneme na internetu. Ještě štěstí, že se našel odvážlivec, který sem recept napsal a krásně naaranžovaný talíř s krásnou barvou omáčky postavil přímo před náš zrak. Přesně k tomu slouží různé rady a tipy, jak zvítězit nad vodou, která by měla vypadat trochu jinak.hodnocení jídla v kuchyni, případně rada jak na to

Pojďme to zkusit zdravěji

Omáčka se dá zahustit i jinak, než jen jíškou nebo chlebem. Alternativní způsoby zahuštění mají různé přednosti a navíc skvěle zjemní a zvýrazní chuť. Také se jim musí dát velké plus za to, že zvyšují výživové hodnoty.
Ovesné vločky – postačí si je rozmixovat a vznikne z nich taková mouka, je voňavá, lehce nasládlá a velmi dobře si rozumí s rajskou omáčkou nebo jakoukoliv jinou smetanovou. S tmavou si bohužel zase až tak moc nerozumí, jelikož ji může tmavé maso kazit na chuti.
Zeleninové pyré – zelenina je velmi zdravá a chutná. Je třeba zvolit správný druh zeleniny na správnou omáčku. Velmi výrazný je celer a naopak jemnou a sladší chuť má mrkev a petržel. Jak se s ní dá zahustit omáčka? Velmi jednoduše, chvíli se podusí v osolené vodě, potom rozmixuje a vloží do našeho připraveného pokrmu.stará kuchařka – kniha
Cibule – tady bychom si notovaly s našimi prababičkami. Cibule byla vždy základní surovinou v kuchyni a pracovaly s ní velmi obratně. Daly do základu omáčky dostatek cibule, kterou vařily tak dlouho, až se rozpadla na jemnou zahušťující hmotu.
Brambory – další velmi důležitá surovina, bez které by to zkrátka nešlo. Oloupaný syrový brambor se nastrouhá na jemném struhadle a nechá povařit v hotové omáčce. Navíc jako bonus pomáhá i když se nám náhodou povede omáčka trochu více osolit. Zmírní tuto přesolenou chuť a pěkně zahustí.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru

Další zajímavé články